Receptek Előételek Hideg előételek Sült hal lencsés, pórés ágyon

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 fej vöröshagyma
1 kanál vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 szál sárgarépa
1 dl száraz fehérbor
1 l húsleves alaplé
40 dkg lencse
1 csipet ételízesítő
1 szál póréhagyma
8 szelet pontyfilé

Leírás

A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat és megpirítjuk rajta a répát és a hagymát. A lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük és a levessel együtt a répához öntjük. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 40 perc alatt puhára főzzük. A halat megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, a halat a bőrös felével lefelé belefektetjük és kb. 8 perc alatt átsütjük. Megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a lencse elkészül. A bort összekeverjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük és összeforraljuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk és a boros lében 2 percig főzzük. Apróbb darabokban hozzáadjuk a maradék vajat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a lencsével. A lencsét tálra szedjük, ráfektetjük a halat és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3