Receptek Főételek Húsos ételek Sertés steak sajttal és majonézes salátával

Hozzávalók

1 kg sertéscomb
500 g burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
3 kanál finomliszt
1 darab tojás
1 adag majoranna
1 kanál étolaj
1 adag trappista sajt
A házi majonéz hozzávalói:
300 ml étolaj
3 darab tojás
1 darab citrom (leve)
1 adag mustár
1 adag őrölt fekete bors
1 adag kristálycukor
A saláta hozzávalói:
kg burgonya
4 darab sárgarépa
1 doboz zöldborsó
6 darab csemegeuborka
4 darab tojás
1 fej vöröshagyma
1 adag őrölt fekete bors
1 adag
1 adag kristálycukor

Leírás

Tudjuk, hogy a sertés steak sajttal nem tartozik a diétás fogások közé, de úgy érezzük nagyon is van helye a karácsonyi asztalon. Hasonló a helyzet a majonézes burgonyasalátával is, nem igaz? 

Hogyan készíthetünk otthon majonézt?

Rendkívül egyszerűen!  Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől és keverjük össze a cukorral, mustárral, borssal és citromlével.

Lassan adjuk hozzá az olajat a felvert tojássárgájához és keverjük tovább robotgép segítségével addig, amíg össze nem keverednek teljesen az alapanyagok.

TIPPEK: 

Amikor azt mondjuk, karácsonyi leves, akkor a legtöbbünknek a káposztaleves, húsleves vagy egy finom halászlé jut eszébe. Ennek a remek receptnek bármelyik méltó kiegészítője lehet.

 Kedveli a sertéshúst, de kipróbálna valami újat? Akkor a sertésszeletet fűszeres szósszal és fehérborral imádni fogja. Ez az egyszerű recept ráadásul azért is nagyszerű, mert fél óra alatt elkészíthető. 

Valami könnyedebb karácsonyi vacsorára vágyik? Cserélje le a majonézes krumplisalátát egy ünnepi káposztasalátára. Ez a saláta remek vitaminforrás és aludni is jobban fogunk tőle, mert kevésbé terheli meg a gyomrunkat, mint egy nehéz majonézes burgonyasaláta.

Elkészítés

1

A steak elkészítéséhez először vágjuk fel a sertéshúst és ízesítsük sóval, borssal.

2

Keverjük össze a reszelt burgonyát liszttel, tojással, összeaprított hagymával, fokhagymával és majorannával. Ez a tészta nagyon hasonló a burgonyapalacsintához, így a megmaradó részéből akár azt is süthetünk.

3

A sertés szeleteket először forgassuk lisztbe, majd borítsuk be a bundával.

4

Süssük ki forró olajban őket, majd csöpögtessük le a felesleges olajat egy papírtörlő segítségével.

5

Tálaljuk reszelt sajttal megszórva.

6

A majonézes saláta elkészítéséhez először főzzük meg a krumplikat, répákat és tojásokat előre, valamint öntsük le az összes levet a borsóról.

7

Hámozzuk meg a megfőtt, kihűlt krumplikat és tegyük őket félre.

8

Aprítsuk fel a hagymát, adjunk hozzá vizet, egy kevés fekete borsot, cukrot és citromlét. Főzzük alacsony hőfokon maximum 5 percen keresztül, majd tegyük félre hűlni.

9

Vegyük elő a burgonyákat is vágjuk fel őket a kívánt méretűre és formájúra.

10

A megfőtt répákat is vágjuk kis kockákra és adjuk hozzá a burgonyához.

11

Vágjuk össze kis darabokra a főtt tojást is és adjuk hozzá a salátához a borsóval és a többi hozzávalóval együtt.

12

Keverjük finoman össze a salátát és adjuk hozzá a házi majonézt, főtt hagymát is. Végezetül ízesítsük sóval és borssal ízlésünknek megfelelően.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4