Receptek Levesek Magyaros káposztaleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

½ fej fokhagyma

10 dkg sonka

10 dkg füstölt szalonna

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

1 csipet majoranna

1 csipet őrölt kömény

2 kanál pirospaprika

60 dkg savanyú káposzta

1 szál kolbász

Leírás

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját fazékban kiolvasztjuk. A cserkészkolbászt felkarikázzuk, a felszeletelt sonka-szalámit csíkokra metéljük. Mindkettőt a szalonnához adjuk és néhány percig, együtt pirítjuk. A szalonnapörcöt, a sült kolbászt és a pirított felvágottat szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon, üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott, vagy présen átnyomott fokhagymát. Meghintjük őrölt köménymaggal és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott, savanyú káposztát. Felöntjük 2 l vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd fedő alatt megfőzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4