Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A meggybefőtt levét leöntjük. A levet leveses fazékba öntjük és vízzel 8 dl-re egészítjük ki. Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és a reszelt citromhéjat és legalább 10 percig kis lángon forraljuk. Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet. Citromlével ízesítjük, majd jól kiforraljuk és utána átszűrjük. Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet és még egyet forralunk rajta. Ha kihűlt, befedve tesszük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk és a rumot is beleöntjük. A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a csészében tálalt forró leves tetejére kanalazunk és 1-1 szem meggyel díszítjük.