Receptek Levesek Rumos meggy leves

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 kanál finomliszt
1 darab citrom (leve és reszelt héja)
3 dl tejszín
1 mk őrölt fahéj
3 szem egész szegfűszeg
½ dl rum
1 üveg meggybefőtt

Leírás

A meggybefőtt levét leöntjük. A levet leveses fazékba öntjük és vízzel 8 dl-re egészítjük ki. Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és a reszelt citromhéjat és legalább 10 percig kis lángon forraljuk. Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet. Citromlével ízesítjük, majd jól kiforraljuk és utána átszűrjük. Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet és még egyet forralunk rajta. Ha kihűlt, befedve tesszük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk és a rumot is beleöntjük. A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a csészében tálalt forró leves tetejére kanalazunk és 1-1 szem meggyel díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
2 3 4