Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Olyan bárányhús receptet kerestél, amivel lenyűgözheted a vendégeidet? Ez az egytálcás bárányhús rozmaringgal és fetával egy egyszerű, minden alkalomhoz illő főétel.
A bárányhúst konyhai papírral töröljük szárazra, majd egy éles késsel szúrjunk apró, 2 cm mély lyukakat a húsba.
Hámozzunk meg és vágjunk finomra 4 gerezd fokhagymát, és vágjunk finomra 1 evőkanál rozmaringot. Tegyük át egy tálba, keverjük bele a citromhéjat, 1 evőkanál oregánót és 2 evőkanál olajat; fűszerezzük. Dörzsöljük be az egész bárányt a páccal, az apróra vágott fokhagymát és a fűszernövényeket nyomkodjuk a lyukakba. Tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt a gáz 6-os fokozatra, 200°C-ra, légkeverés 180°C-ra. Tegyük a burgonyát egy nagy, mély sütőformába, és adjuk hozzá a maradék fokhagymagerezdeket és az oregánót. A maradék rozmaringot rövid ágakra tépkedjük, és rászórjuk a vastag szárakat pedig kidobjuk. Nyomjuk rá a citromlevet, a citrom kifacsart felét tegyük a tepsibe; jól fűszerezzük.
Kézzel forgassunk össze mindent, öntsük fel a borral és az alaplével, majd helyezzük középre a báránycombot, körülötte a burgonyával. Csepegtessünk rá 2 evőkanál olajat. Az egész tepsit szorosan tekerjük fóliába.
Süssük 1 órán át. Vegyük le a fóliát, és tegyük félre, majd süssük 30 percig, ha mediumként szeretnénk, vagy 50 percig, ha well done-ként. A folyadéknak nagyrészt el kell párolognia, és így a burgonya puha lesz, ha késsel megszúrjuk. A bárány sütésének ellenőrzéséhez szúrjunk egy nyársat a bárány közepébe, tartsuk néhány másodpercig, majd vegyük ki, ha a nyárs forró tapintású, akkor kész. Ellenőrizzük a nyárs eltávolításakor kifolyó szaftot: ha rózsaszínű, akkor a hús mediumra sült.
Ha a krumplik még mindig nedvesek, távolítsunk el néhány kanálnyi alaplevet (ha szeretnénk, ezt eltehetjük mártás készítéséhez). A tepsit lazán letakarjuk a fóliával, és legalább 20 percig pihentetjük. Tálaláskor szórjuk rá a petrezselymet és a fetát.
Tipp: Ha nincs rozmaringod, használhatsz bármilyen fás fűszernövényt, például kakukkfüvet vagy oregánót. Ha nem találtál fetát, bármilyen omlós, fanyar sajt is megfelel.