Rozmaringos báránysült

Hozzávalók

2 kg báránycomb
1 fej fokhagyma, gerezdekre törve
20 g friss rozmaring
1 citrom, meghámozva
2 evőkanál szárított oregánó
4 evőkanál olívaolaj
kg fehér burgonya, héjával együtt, 2 cm-es darabokra vágva
200 ml száraz fehérbor
1 húsleveskocka, 300 ml-re felfőzve
100 g feta, morzsolva
15 g friss petrezselyemlevél, durvára vágva, a tálaláshoz

Olyan bárányhús receptet kerestél, amivel lenyűgözheted a vendégeidet? Ez az egytálcás bárányhús rozmaringgal és fetával egy egyszerű, minden alkalomhoz illő főétel.

Elkészítés

1

A bárányhúst konyhai papírral töröljük szárazra, majd egy éles késsel szúrjunk apró, 2 cm mély lyukakat a húsba.

2

Hámozzunk meg és vágjunk finomra 4 gerezd fokhagymát, és vágjunk finomra 1 evőkanál rozmaringot. Tegyük át egy tálba, keverjük bele a citromhéjat, 1 evőkanál oregánót és 2 evőkanál olajat; fűszerezzük. Dörzsöljük be az egész bárányt a páccal, az apróra vágott fokhagymát és a fűszernövényeket nyomkodjuk a lyukakba. Tegyük félre.

3

Melegítsük elő a sütőt a gáz 6-os fokozatra, 200°C-ra, légkeverés 180°C-ra. Tegyük a burgonyát egy nagy, mély sütőformába, és adjuk hozzá a maradék fokhagymagerezdeket és az oregánót. A maradék rozmaringot rövid ágakra tépkedjük, és rászórjuk a vastag szárakat pedig kidobjuk. Nyomjuk rá a citromlevet, a citrom kifacsart felét tegyük a tepsibe; jól fűszerezzük.

4

Kézzel forgassunk össze mindent, öntsük fel a borral és az alaplével, majd helyezzük középre a báránycombot, körülötte a burgonyával. Csepegtessünk rá 2 evőkanál olajat. Az egész tepsit szorosan tekerjük fóliába.

5

Süssük 1 órán át. Vegyük le a fóliát, és tegyük félre, majd süssük 30 percig, ha mediumként szeretnénk, vagy 50 percig, ha well done-ként. A folyadéknak nagyrészt el kell párolognia, és így a burgonya puha lesz, ha késsel megszúrjuk. A bárány sütésének ellenőrzéséhez szúrjunk egy nyársat a bárány közepébe, tartsuk néhány másodpercig, majd vegyük ki, ha a nyárs forró tapintású, akkor kész. Ellenőrizzük a nyárs eltávolításakor kifolyó szaftot: ha rózsaszínű, akkor a hús mediumra sült.

6

Ha a krumplik még mindig nedvesek, távolítsunk el néhány kanálnyi alaplevet (ha szeretnénk, ezt eltehetjük mártás készítéséhez). A tepsit lazán letakarjuk a fóliával, és legalább 20 percig pihentetjük. Tálaláskor szórjuk rá a petrezselymet és a fetát.

7

Tipp: Ha nincs rozmaringod, használhatsz bármilyen fás fűszernövényt, például kakukkfüvet vagy oregánót. Ha nem találtál fetát, bármilyen omlós, fanyar sajt is megfelel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4