Hozzávalók

4 darab tojás
1 l tej
10 dkg kristálycukor (vagy mesterséges édesítő patikai)
15 dkg rizs
10 dkg meggy (fagyasztott, magozott, vagy friss, vagy befőtt)

Leírás

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizs és tejberizst készítünk vele. Hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját cukorral vagy édesítőszerrel kikeverjük és hozzáadjuk a tejberizshez. A tojásfehérjét habnak felverjük és azt is hozzáadjuk, mint a mikor piskótát készítünk. Ha kész, belekeverjük a magozott meggyet. A megfelelően előkészített tepsibe, vagy formába tesszük, majd közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 30 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4