Receptek Előételek Hideg előételek Sajtos-gombás muffin

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

1 csipet sütőpor

2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

10 dkg margarin

2 dl 20%-os tejföl

20 dkg gomba

10 dkg reszelt sajt

25 dkg átszitált liszt

Leírás

A sütőformákat kibélelem a muffin-papírokkal. A gombát megpucolom, majd apró szeletekre vágom. A vöröshagymával is így teszek. Egy serpenyőben felhevítek 2 evőkanál olívaolajat. Erre dobom rá a hagymát és a gombát, majd lepirítom. Közben megszórom petrezselyemmel. Ha kész, kihűtöm. Addig megyek tovább. Lássuk a száraz részét a muffinnak: A kétféle lisztet kimérem, egybeöntöm, megfűszerezem sóval, borssal és belekeverem a sütőport is. A sajtot is lereszelem, majd a felét a szárazanyagokhoz keverem. Ezután jön a nedves rész: A puha margarint, robotgép segítségével habosra keverem a tojásokkal, majd mehet bele a tejföl is. Ezután már csak kanállal, vagy fakanállal dolgozom, megy hozzá a szárazanyag, ha kihűlt gomba. A sütőt előmelegítem és a masszát a papírkosárkákba kanalazom. Ezután megszórom a maradék reszelt sajttal a tetejüket és beteszem a sütőbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4