Receptek Gyerekmenü Főételek Rizotto zöldborsóval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
400 g rizs (arborio)
dl száraz fehérbor
6 dl húsleves alaplé (csirke alaplé)
3 marék zöldborsó

Leírás

Egy vastagfalú edényt, közepesen erős lángon felmelegítünk, majd olívaolajon, 5 percig pároljuk a finomra vágott hagymát, hogy ne kapjon színt. A fokhagymákat szétnyomjuk, majd apróra vágjuk és még 2 percre, a hagymához dobjuk. Ezután sózzuk. A rizst 1-2 percig fürösztjük a zsiradékban, majd hozzáöntjük a fehérbort. Addig kevergetjük, amíg szinte teljesen el nem tűnik a bor. Nagyjából az alaplé 2/3-át a rizshez merjük és folyamatos kevergetés közben főzzük. A zöldborsót sós vízben leforrázzuk, 2 percig, majd lehűtjük. Egy kanál kivételével, az összes alaplevet a rizshez öntjük és azt is elfőzzük, majd hozzáadjuk a borsókat. Parmezán sajtot reszelünk bele és a vajkockákat is elkeverjük. Beleöntjük a maradék levest, majd 5 percre lefedjük. Azonnal tálaljuk, esetleg még reszelhetünk extra parmezánt a tetejére.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4