Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy vastagfalú edényt, közepesen erős lángon felmelegítünk, majd olívaolajon, 5 percig pároljuk a finomra vágott hagymát, hogy ne kapjon színt. A fokhagymákat szétnyomjuk, majd apróra vágjuk és még 2 percre, a hagymához dobjuk. Ezután sózzuk. A rizst 1-2 percig fürösztjük a zsiradékban, majd hozzáöntjük a fehérbort. Addig kevergetjük, amíg szinte teljesen el nem tűnik a bor. Nagyjából az alaplé 2/3-át a rizshez merjük és folyamatos kevergetés közben főzzük. A zöldborsót sós vízben leforrázzuk, 2 percig, majd lehűtjük. Egy kanál kivételével, az összes alaplevet a rizshez öntjük és azt is elfőzzük, majd hozzáadjuk a borsókat. Parmezán sajtot reszelünk bele és a vajkockákat is elkeverjük. Beleöntjük a maradék levest, majd 5 percre lefedjük. Azonnal tálaljuk, esetleg még reszelhetünk extra parmezánt a tetejére.