Hozzávalók

2 tk tengeri só
50 dkg finomliszt
2 dl tejföl
1 darab trappista sajt
5 dkg élesztő
25 dkg margarin

Leírás

Egy pohár tejfölben, az élesztőt kelni hagyjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a tejfölt, az élesztőt, a krémsajtot és a sót. Mindezt összegyúrjuk (ha úgy érezzük, hogy ragadós a tészta, akkor még adhatunk hozzá lisztet, de fontos, hogy puha maradjon). 2-3 órát pihentetjük, majd 2 cipóra osztjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét tojás sárgájával megkenjük és reszelt sajtot teszünk rá. Kiszaggatjuk és előmelegített sütőben sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4