Receptek Főételek Tészta Mákos derelye

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
20 dkg mák
1 üveg baracklekvár

Leírás

A lisztből és tojásból, kevés vízzel és pici sóval, gyúrt tésztát készítek, majd kicsit pihentetem. A tésztát, három milliméter vastagságúra nyújtom és félbevágom. A tészta egyik felébe a tölteléket (lekvár) teszem, majd ráterítem a másik felét. Összenyomás után, derelyevágóval elvágom. Ezt követően, forró, sós vízben kifőzöm, lecsurgatom. Darált porcukros mákba forgatom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4