Receptek Főételek Tészta Paradicsomos tészta saláta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 darab paradicsom
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg parmezán
1 csomag penne
1 darab póréhagyma
3 dl paradicsomlé
1 csipet szárított bazsalikom
5 gerezd fokhagyma
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

Elsőként tegyük fel a tésztát és főzzük, olyan igazi olaszos al dente módra, majd ha elkészült tegyük félre. A póréhagymát felkarikázzuk és egy kis olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. 4-5 percig rotyogtassuk, míg a paradicsom pépessé nem válik. Mikor már elfőtte a levét, pótoljuk a paradicsomlével és főzzük még néhány percig (ha savanyúnak éreznénk, nyugodtan tegyünk bele annyi cukrot, ami a savanyú ízt mérsékeli), majd tépkedjünk bele 7-8 bazsalikomlevelet és egy kis petrezselymet. Ezután keverjük össze a tésztával és rotyogtassuk még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórjunk rá reszelt parmezánt, hogy a bukéja se maradjon el.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4