Hozzávalók

1 csipet tengeri só
½ kg finomliszt
dl tejföl
1 kanál porcukor
25 dkg zsír

Leírás

25 dkg zsírt, 15 percig keverünk, majd belemorzsolunk 0,5 kg lisztet, 1,5 dl tejfölt, egy evőkanál porcukrot meg egy csipet sót. Alaposan kidolgozzuk és másnapig, hűtőszekrényben, vagy hasonló hideg helyen tartjuk. Sütés előtt, 1 mm vastagra nyújtjuk, pohárral vagy fánkszaggatóval, kerek lapokat szúrunk ki belőle és megfelezzük őket. Lemezre rakjuk őket és világos sárgára sütjük. Mindegyikre 1-1 kis kanál kemény lekvárt rakunk és összetapasztjuk őket. Azon forrón, porcukorba megforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4