Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön (keserű lesz tőle a lekvár). Apróra vágjuk a héjakat és 3 dl vízben, 30 dkg cukorral feltesszük főni. A forrástól számítva, kb. 20 percig főzzük a héjakat. Most a gyümölcsökről lehámozzuk a fehér részt, távolítsuk el a magokat és a hártyákat is (ez eléggé időigényes). A gyümölcsöt hozzáadjuk a szirupos héjhoz, hozzáadjuk a maradék cukrot is, majd kb. 1 órán át főzzük a lekvárt. Én az első forrás után össze szoktam turmixolni. Végül üvegbe töltjük.