Hozzávalók

1 kg kristálycukor
2 darab citrom
2 kg narancs

Leírás

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön (keserű lesz tőle a lekvár). Apróra vágjuk a héjakat és 3 dl vízben, 30 dkg cukorral feltesszük főni. A forrástól számítva, kb. 20 percig főzzük a héjakat. Most a gyümölcsökről lehámozzuk a fehér részt, távolítsuk el a magokat és a hártyákat is (ez eléggé időigényes). A gyümölcsöt hozzáadjuk a szirupos héjhoz, hozzáadjuk a maradék cukrot is, majd kb. 1 órán át főzzük a lekvárt. Én az első forrás után össze szoktam turmixolni. Végül üvegbe töltjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4