Receptek Főételek Húsos ételek Milánói rakott galuska

Hozzávalók

1 darab tojás
½ kg finomliszt
2 dl tejföl
4 darab paradicsom
20 dkg trappista sajt
20 dkg csirkemell
10 dkg csiperkegomba
2 tasak bolognai spagetti alap

Leírás

A lisztből, tojásból, egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd langyos víz felett leszűrjük. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombát és a darált csirkemellet. Beleöntjük a Milánói alapot, és pár percig főzzük. Egy tepsit kivajazunk, majd rétegesen lerakjuk a galuskát és az elkészített Milánói szószt. A rétegeket mindig meglocsoljuk tejföllel. A paradicsomot karikára vágjuk, rárakjuk az utolsó rétegre, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor olívabogyóval és zsályával díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4