Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 kanál finomliszt
25 dkg kristálycukor
4 dl tejföl
1 darab citrom (leve)
2 csipet őrölt fahéj
1 kg meggy
2 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

A meggyet megmossuk, kimagoljuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, csipet sót, 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (3 perc). Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, 1 pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá. Elég nagy adag, bár mi vegetáriánusok vagyunk, s krumplipürével/rizzsel esszük. Aki húst is készít, annak elég fél adaggal próbálkozni (3 főre).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4