Hozzávalók

8 darab tojás (+ 2 db a krémhez)
12 dkg finomliszt
28 dkg kristálycukor (+ 2 ek. a mázhoz)
33 dkg vaj (+ 13 dkg a tésztába)
6 kanál kakaó
2 marék meggybefőtt
2 dl kávé (feketekávé)

Leírás

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot, a lisztet és az olvasztott, langyos margarint, vagy vajat. Kizsírozott, kilisztezett, nagy tortaformába öntjük és sütőben világos sárgára sütjük. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd rákenjük (ugyancsak a formában) az alábbi csokoládékrémet: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a kakaóval, 2 dl erős feketekávéval föleresztjük, majd gőz fölött, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. Egy másik tálban, habosra keverjük a vajat. Mikor a csokoládékrém kihűlt, apránként, óvatosan a vajhoz keverjük, vigyázva, nehogy összekapjon és csomóssá váljék. Ezt a krémet kenjük, a formában levő megsült tésztára . Sűrűn belenyomkodunk kimagozott kompót, vagy rumos meggy szemeket és legalább egy órán át, jégszekrényben tartjuk, hogy alaposan megkeményedjék. Végezetül, az egészet leöntjük keserű csokoládé öntettel, amelyhez 2 evőkanál kakaót sűrűre főzünk, 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel; még melegen beledobunk egy diónyi vajat és addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad. Ekkor öntjük a torta tetejére és ismét lehűtjük. Tálaláskor a tortaformát lehúzzuk, a tortát pedig, kerek tálra csúsztatva adjuk asztalra.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4