Receptek Főételek Húsos ételek Lecsós csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
50 dkg paradicsom
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
4 darab csirkemell
1 kg zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
10 dkg bacon szalonna
1 tk fokhagyma

Leírás

A csirkemellet felszeletelem, picit megsózom, megborsozom, majd állni hagyom. Kevés olajon megsütöm, mindkét felét, 4-5 perc alatt. A lecsó hozzávalóit, külön-külön tálakba felaprítom. A serpenyőbe (én wokot használok) megmelegítem az olajat, ha szalonnával csinálom, azt zsírjára sütöm, majd a töpörtyűt kiszedem egy tálba. A megmaradt zsiradékon a hagymát megdöglesztem, ebbe beleteszem a paprikát, paradicsomot. Ha megpuhult és szükséges, utána fűszerezem és beleteszem a húst, pörcöt és együtt még rotyogtatom, kb. 1/4 órát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4