Receptek Főételek Húsos ételek Konfitált kacsacomb hagymás-burgonyás rétessel és sült savanyú káposztával

Hozzávalók

4 db kacsacomb
1 kg kacsa- vagy sertészsír
2 fej vöröshagyma (negyedelve)
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 ág friss kakukkfű
1 csomag rétestészta
1 tojás
1 evőkanál fekete vagy fehér szezámmag
400 g főtt, tört burgonya
2 fej vöröshagyma (a karamellizáláshoz)
400 g savanyú káposzta
Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1

A kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, majd egy mély tepsibe tesszük a fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel és negyedelt hagymával együtt. Felöntjük annyi zsírral, hogy ellepje, és 110 °C-os sütőben kb. 3–3,5 órán át konfitáljuk, amíg a hús teljesen omlós lesz.

2

A kész combokat óvatosan kivesszük, a zsírt lecsöpögtetjük, majd tálalás előtt serpenyőben, forró zsiradékon ropogósra pirítjuk. A visszamaradt szaftot vajjal beforraljuk, hogy selymes, intenzív mártást kapjunk.

3

Közben elkészítjük a hagymás-burgonyás rétest: a vékonyra szeletelt hagymát lassan karamellizáljuk, majd összekeverjük a főtt, áttört burgonyával, sózzuk, borsozzuk. A tölteléket rétestésztába tekerjük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 °C-on 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.

4

A sült savanyú káposztához a káposztát kinyomkodjuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Ez frissességet és savas ellenpontot ad a kacsának.

5

Tálaláskor a ropogós kacsacomb mellé helyezünk néhány szelet hagymás-burgonyás rétest, mellé halmozzuk a sült savanyú káposztát, és a mártással gazdagon meglocsoljuk.

Tipp:
A jó konfitált kacsacomb nem esik szét, hanem tartása van, de minden rostja ízzel és zsiradékkal telített. A lassú főzés és a ropogósra pirított bőr kontrasztja, a hagymás-burgonyás rétes édes-sós krémessége és a savanyú káposzta friss roppanása együtt teszi az ételt klasszikussá és modernné egyszerre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4