Receptek Főételek Húsos ételek Kacsamell meggymártással
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
5 gerezd fokhagyma
1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
5 dkg porcukor
1 marék kakukkfű
1 csipet szegfűszeg
50 dkg áfonya
50 dkg meggybefőtt
2 kanál keményítő
4 darab kacsamell
Leírás
A fokhagymát a kakukkfűvel és az olívaolajjal turmixoljuk. A kacsamell bőrét sakktábla szerűen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zöldfűszeres páccal. A meggyet vajon átpároljuk, néhány szem szegfűszeggel. Hozzáadhatjuk néhány perc után, az áfonyát, porcukrot, sót és egy csipetnyi borsot. Öntsük kevés vizet a mártáshoz, és főzzük fel. A serpenyőt felhevítjük, és belehelyezzük a kacsamellet, bőrös felével lefelé, majd egyenletes hő alatt megsütjük, 12-15 perc alatt. A mártást vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és adunk a mártáshoz még hideg vajat. Keverjük el, akkor jó a meggyragu, ha a vaj elolvadt. A kacsamellet szeletekre vágjuk. A meggyraguból a tányérra rakunk, és rárakjuk a kacsamellszeleteket. Köretnek rizs, vagy burgonya köret is tökéletes.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4