Receptek Főételek Húsos ételek Kisalföldi vaddisznópörkölt

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 gerezd fokhagyma

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

½ kg vöröshagyma

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

3 dl vörösbor (száraz)

2 darab babérlevél

5 dkg pirospaprika (nem csípős)

zöldpaprika (csípős)

10 szem borókabogyó

1 kg vaddisznóhús (comb)

Leírás

A friss, vagy előző nap kiolvasztott vaddisznóhúst jól megmossuk, majd kicsi kockákra vágjuk. Olajban, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Nem kavarjuk, csak rázogatjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük és tovább pároljuk. A borókabogyót és a babérlevelet hozzáadjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat és erős paprikát. Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön), kiszedjük belőle a zöldségeket (a finnyásabbak az borókabogyókat is). Az ételt készre főzzük, tejföllel, galuskával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
2 3 4