Receptek Gyerekmenü Főételek Karfiol főzelék petrezselyemmel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 dkg finomliszt
2 dl tejföl
6 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem (finomra vágott)
1 kg karfiol

Leírás

A karfiolt rózsáira szétszedjük, és annyi vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, a 6 dkg vajból, valamint a 6 dkg lisztből világos rántást készítünk. Finomra vágva hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is, feleresztjük a karfiol levével. Végül a 2 dl tejfölt is belekeverjük. Ha nem lenne édes tejfölünk, helyette tejszínt adunk hozzá. Ajánlott feltétek: - roston csirkemell - fűszeres rántott sonka

Oldal nyomtatása
Recept megosztása