Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a sóval, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva, minimum 1 órára (de még jobb, ha egész éjszakára) lehűtjük. Sütéskor, enyhén belisztezett gyúrólapon, kb.4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy 10 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval (esetleg nagyon óvatosan egy pohárral) kiszúrjuk.16 db lesz belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal, 12-15 perc alatt, szép világosbarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk. A krémhez, a vajat először magában, azután a porcukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét és a rumot hozzáadjuk. A kis tésztakorongok felét ribiszkelekvárral (vagy más ízűvel) vékonyan megkenjük, majd 1 kiskanálnyi csokoládékrémet a közepükre halmozunk.(Egyszerűbb nyomózsákkal végezni.) Ha mind kész, a maradék tésztát rárakjuk, kissé le is nyomkodjuk. (Vagyis befedünk minden kis tésztakorongot egy másik tésztakoronggal, így összesen 8 db islerünk lesz.) A bevonathoz való étcsokoládét, a vajjal együtt vízgőzre állítjuk és fölolvasztjuk. Az islerekre kb.2 evőkanálnyit locsolunk belőle és vízbe mártott késsel, eligazgatjuk a tetejükön. Körben annyi csorogjon le róluk, hogy az oldalukat is bevonja. Tálalás előtt behűtjük.