Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dl víz
3 kanál kristálycukor
2 szem őrölt fekete bors
2 dl ecet
3 fej vöröshagyma
1 kk koriander mag
1 kk mustármag
1 kg tisztított hering

Leírás

A heringeket megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát besózzuk. Mélyebb tálba rakjuk és 24 órán át hagyjuk a sóban állni (hűtőben). Ezután, a heringet többször váltott vízben megmossuk, majd 1 órán át kiáztatjuk. A hagymát és a répát karikára vágjuk. A vizet ecettel, cukorral, fűszerekkel felforraljuk. A forró ecetes lébe beletesszük a hagymát, sárgarépát és így hagyjuk kihűlni. A halakat lecsepegtetjük, üvegbe, körbe berakjuk és a közepére hagymát teszünk. Felöntjük az ecetes lével (ízlés szerint, 1-2 kanál olajat teszünk a tetejére). Végül lezárjuk az üveget. 8-10 napig érleljük. Hűtőben 1-2 hétig eláll.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4