Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Jól ös...
1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
1 kg liszt
½ l tej
1,5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 kanál kristálycukor
5 dkg élesztő
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Jól összegyúrjuk, és 15 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük, kb. 20 cm hosszú, 1 cm széles rudakká. A pereceket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Sütőpapíron sütjük, forró sütőben. Ha kezd sárgulni, akkor meglocsoljuk a liszt-só-víz keverékkel. Akkor jó, ha szép aranybarna.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.