Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. (Legjobb fényes edényben készíteni.) Feltesszük főni és közben óvatosan megkevergetjük, hogy az eprek ne törjenek össze. Belereszeljük a citrom héjat és belecsepegtetjük a citrom levet. (Negyed citrom levét és héját.) Ha felforr, 5 percig tovább forraljuk. Frissen mosott, kiforrázott befőttes üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz-dunsztba tesszük. Jól betakarjuk, hogy minél lassabban hűljön ki. 2-3 nap múlva, mehet a kamrába.