Hozzávalók

1 kanál vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 darab citrom
1 kanál zselatin (dzsemfix)
kg eper

Leírás

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. (Legjobb fényes edényben készíteni.) Feltesszük főni és közben óvatosan megkevergetjük, hogy az eprek ne törjenek össze. Belereszeljük a citrom héjat és belecsepegtetjük a citrom levet. (Negyed citrom levét és héját.) Ha felforr, 5 percig tovább forraljuk. Frissen mosott, kiforrázott befőttes üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz-dunsztba tesszük. Jól betakarjuk, hogy minél lassabban hűljön ki. 2-3 nap múlva, mehet a kamrába.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3