Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokoládés granola házilag

Hozzávalók

300 g zabpehely
150 g darabolt magvak
4 kanál méz
3 kanál kókuszolaj
1 tk őrölt fahéj
1 tábla étcsokoládé
1 marék aszalt vörösáfonya

Leírás

„A házilag készített müzli a gabonafélékből készült reggeli csodás változata, amikor már megunta a kását. Diófélék mellett magvakat is tehet bele, a csokihoz kitűnően illik a kókuszreszelék, de csoki helyett kakaót is használhat. Az alapreceptet tulajdonképpen sokféle módon variálhatja és egészítheti ki – a fantázia lehetőségei határtalanok. Így lesz ez olyan reggeli, amit nem lehet megunni. A zabpehely nagyon sok életfontosságú anyagot és rostanyagot tartalmaz, erősíti az immunrendszert, szabályozza a vérnyomást, jó hatással van az idegrendszerre és a bélműködésre.  A házilag készített müzli készítésekor ne siesse el a sütést és tartsa be a megfelelő hőmérsékletet. A mogyorót süsse aranysárgára és ropogósra. Sütés közben a keveréket néhányszor kevergesse meg és ügyeljen arra, hogy ne égjen oda. Különösen a diófélék hajlamosabbak odaégni,“ figyelmeztet az egészséges étrend szakértője, Zuzana Pavelková Šafářová.  

Elkészítés

1

Egy nagyobb tálban keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve a csokoládét és az aszalt gyümölcsöt.

2

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a keveréket süssük 20 percig vagy amíg a müzli és magvak aranybarnára sülnek.

3

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük zárható dobozba.

4

Adjuk hozzá a reszelt csokoládét és aszalt gyümölcsöt.

5

Tálaljuk joghurttal, tejjel vagy más növényi tejjel. Tároljuk hűvös helyen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4