Hozzávalók

0.3 bögre finomliszt
3 bögre kristálycukor
170 g vaj (kockára darabolt)
5 darab tojás
340 g tejcsokoládé (darabokra tört)

Leírás

Tegyük a cukrot, a csokoládét, valamint a vajat egy hőálló edénybe. Az edényt tegyük forrásban lévő víz fölé és kavargassuk a tartalmát addig, amíg egynemű nem lesz. Vegyük le a tűzről az edényt és tegyük félre, hogy kissé lehűljön. Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük fel. Szitáljuk a masszába a lisztet. A tojásfehérjéket verjük fel habosra, de ne legyen a hab túl kemény. Óvatosan, keverjük a tojásfehérjéket a csokoládémasszához. Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába és tűpróbáig süssük. Ha kész, a tortát hagyjuk kihűlni. Aki szereti, közvetlenül tálalás előtt, szórja meg porcukorral és kakaóporral. (Ezt én el szoktam hagyni, nélkülük is isteni finom.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4