Hozzávalók

0.3 bögre finomliszt
3 bögre kristálycukor
170 g vaj (kockára darabolt)
5 darab tojás
340 g tejcsokoládé (darabokra tört)

Leírás

Tegyük a cukrot, a csokoládét, valamint a vajat egy hőálló edénybe. Az edényt tegyük forrásban lévő víz fölé és kavargassuk a tartalmát addig, amíg egynemű nem lesz. Vegyük le a tűzről az edényt és tegyük félre, hogy kissé lehűljön. Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük fel. Szitáljuk a masszába a lisztet. A tojásfehérjéket verjük fel habosra, de ne legyen a hab túl kemény. Óvatosan, keverjük a tojásfehérjéket a csokoládémasszához. Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába és tűpróbáig süssük. Ha kész, a tortát hagyjuk kihűlni. Aki szereti, közvetlenül tálalás előtt, szórja meg porcukorral és kakaóporral. (Ezt én el szoktam hagyni, nélkülük is isteni finom.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása