Receptek Gyerekmenü Főételek Borsóleves sok zöldséggel

Hozzávalók

1 darab tojás
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csipet friss petrezselyem
30 dkg zöldborsó
2 szál fehérrépa
1 darab zöldpaprika

Leírás

A zöldségeket kockára vágom és kevés olajon addig pirítom, míg a sárgarépában lévő cukor kezd karamellizálódni, amitől még finomabb és szebb színű lesz a leves. A borsóval is tovább pirítom egy kicsit, majd felöntöm kb. másfél liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel (vagy húsleveskockával), hozzáadom egészben a hagymát, a zöldpaprikát (ez nagyon fontos), szükség szerint még sót és lefedve készre főzöm. 1 tojásból, lisztből, sóból és apróra vágott petrezselyemből, nagyon lágy galuskát készítek, amit a levesbe szaggatok. (Nem szabad nagyon kikeverni, mert gumiszerű lesz, csak éppen egy kicsit.) Még szórok a levesbe petrezselymet (jelen esetben petrezselyem kockát használtam, mert nem volt friss otthon) és már kész is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4