Hozzávalók

2 darab tojás
15 dkg finomliszt
6 kanál tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
18 dkg kristálycukor
1 darab citrom
8 dkg tejszín
3 csomag zselatin
20 dkg tehéntúró
2 dl natúr joghurt
1 csomag zselatin
50 dkg őszibarack

Leírás

A tojásokat a margarinnal és 8 dkg cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet, és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-18 perc alatt süsd meg. Közben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és citromlével. A zselatint kevés vízben (vagy a baracklében) oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd a túrókrémbe. A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd a hűtőszekrénybe. Külsejét darált dióba forgasd. A maradék tejszínből készíts habot, vond be ezzel a tortát. Ha megdermedt, a tetejét barackkockákkal rakosgasd ki, csinosan. Mikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted fel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4