Receptek Előételek Hideg előételek Tárkonyos pulykaragu leves
Hozzávalók
1 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kanál liszt
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
½ darab citrom leve
1 kh Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)
2 darab sárgarépa
1 dl tejszín
1 mk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
½ mk majoranna
1 mk tárkony
1 darab babérlevél
20 dkg gomba
1 darab petrezselyemgyökér
40 dkg pulyka
Leírás
A pulykacombot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát a hússal együtt rádobjuk, kevergetve, közepes lángon 4-5 percig együtt sütjük. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon kb. 50 perc alatt teljesen puhára pároljuk. Végül fedő nélkül zsírjára sütjük. Amíg a hús készül, a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát meg a gyökeret a combhoz hasonló, egycentis kockákra vagy félkarikákra, a gombát cikkekre vágjuk. Mindezeket a hússal összekeverjük és 3-4 percig pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, a zöldborsót beleszórjuk. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A mustárt a citrom levével, a borssal, majorannával és egy kevés vízzel összekeverjük (így jól oldódik) és a levesbe öntjük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük. Egy kevés forró levest merünk rá, ami azért kell, nehogy a hideg habarást a forró leves összekapja. Utána egyszerre a kis lángon fövő levesbe töltjük és 2-3 percig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön. A tárkonyt a levesbe morzsoljuk, és épp csak 1-2 percig forraljuk benne.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4