Receptek Főételek Húsos ételek Bácskai rizseshús

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
1 darab vöröshagyma
40 dkg rizs
80 dkg sertéscomb
5 dkg sűrített paradicsom konzerv
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 4 evőkanál olajat és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval és saját levében, fedő alatt, 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd az egészet, további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk. A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk és áttesszük egy csinos tűzálló tálba (ebben fogjuk tálalni). Lefedjük és a forró sütőben, az egészet puhára pároljuk (20 perc). Félidőben egyszer megkeverjük és többet nem! Néhány paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszíthetjük, azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4