Receptek Főételek Húsos ételek Almával rakott csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
6 darab alma
80 dkg csirkemell
1 csomó citrom
1 darab egész fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
20 dkg trappista sajt
1 csomag rukkola

Leírás

A burgonyát héjában megfőzzük, közben a csirkemelleket szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megütögetjük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és belerakjuk a csirkemell szeleteket. Mindkét felüket, 3-4 perc alatt, átsütjük. Közben az almát kimagozzuk, felkarikázzuk és abba a zsiradékba, ami a csirkemell után maradt, beledobjuk. Fűszereket dobunk mellé és 2-3 perc alatt, kicsit megpároljuk. A hússzeleteket tepsibe rakjuk és rárakjuk az almaszeleteket. Végül befedjük sajttal (lehet szeletelt sajtot is használni, ami praktikus is). Előmelegített sütőben, rápirítjuk a sajtot, 180-200 fokon. A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk a burgonyát, majd rádobjuk a ruccolát és összeforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4