Tippek és tanácsok Tökéletes „cookie-t“ sütni egyenlő az alkímiával.

Az egyszerű teasütemény elkészítése nem bonyolult. Összegyúrja a lisztet a cukorral és a vajjal, tojást és sütőport ad hozzá, majd sütőpléhen megsüti és készen is van! A tökéletes  cookie elkészítése viszont már ennél bonyolultabb!


Nem lehet túl száraz, de ugyanakkor alaposan át kell sülnie. Nem lehet túl omlós, de ne is legyen kemény, mint a kő. Ne legyen túl nagy , de túl kicsi sem. Egyszóval, a cookie-hoz egyik háziaszony sem állhat hozzá könnyelműen! Van néhány exkluzív ötletünk, hogyan készítheti el a világ legtökéletesebb cookie-jait. Kösse fel kötényét, mert itt az idő egy édes kalandra!

Tökéletes „cookie-t“ sütni egyenlő az alkímiával.


1. Az írott szabály adott

A helyes sütés első szabálya: tartsa be a receptet. A cookie-receptek előre átgondoltak és pontosan lemért adatokat tartalmaznak. Nyugodjon bele abba, hogy fél kiló cukrot nem helyettesíthet 5 kanál mézzel, valamint abba is, hogy a  szódabikarbóna nem sütőport jelent.


2. Nem minden liszt, ami liszt – avagy: használjon minőségi hozzávalókat

Az egész sütés alapkövét a hozzávalók alkotják, ezért ne spóroljon velük. Használja a legjobb minőségű lisztet, tojást és keserű csokoládét. Így egészen új, jobb íze lesz az Ön cookie-jának!

Cookie barnacukorral

Cookie barnacukorral

3. Sütés előtt hűtse le a fejét, de a tésztát is

A hűtött tészta jobban megtartja alakját és sokkal könnyebb vele dolgozni. Hűtéssel a tészta pihen és sokkal jobban összeállnak a felhasznált hozzávalók. Nyert ügye van azoknak a háziasszonyoknak, akik a tésztát előre elkészítik és lefagyasztják! A fagyasztás kiváló módja annak, hogy a kekszek textúrája feljavuljon, s egyben időt is spórol a sütésre és a díszítésre.


4. Figyeljen az időre!

Az idő beállításakor be kell tartani a receptben megadott időt, viszont ha a kekszeket az előírt idő előtt 2 – 3  perccel korábban veszi ki a sütőből, kissé puhábbak és nedvesebbek lesznek, mint amikor tovább benn hagyja a sütőben. Ráadásul a sütőpléh melegétől szépen „utánsülnek“.

Rozmaringos-diós keksz

Rozmaringos-diós keksz

5. Kétszer mérj, egyszer süss

Ez pontosan így van! Szerezzen be egy minőségi konyhai mérleget, mérőedényeket, kanalakat és bögréket. Mérjen pontosan és precízen. Csak akkor tegyen kivételeket, ha már van gyakorlata és tudja, hogy a kész cookie hogyan fog viszonyulni a receptek megváltoztatásához. Ami a lisztet illeti, az eredetileg előírt mennyiségből elvehet egy-két kanálnyit. A kekszek így néhány nap után is valamivel puhábbak maradnak.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok