Receptek Desszertek Sütést igénylő Rozmaringos-diós keksz

Hozzávalók

1 kanál víz

35 dkg finomliszt

10 dkg cukor

22 dkg vaj

2 darab tojás sárgája

1 kk rozmaring

6 dkg dió

Leírás

A diót megdarálom, a szárazanyagokat összekeverem, majd a feldarabolt, hideg vajjal elmorzsolom. Amikor már homogén morzsám van, akkor hozzáadom a tojások sárgáját és egy kevés vizet, hogy jól gyúrható, de ne ragadós tésztát kapjak. A tésztát fél órára, hűtőbe dugom. A tepsiket kibélelem sütőpapírral, a sütőt pedig 170 fokra előmelegítem. A tésztát rúddá nyújtom, ujjnyi vastag karikákra metélem. A szeleteket a tenyerem között, gömbbé formázom, majd óvatosan összelapítom. Az így keletkezett korongokat a sütőpapíros tepsikre fektetem, a tepsit a sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg halványan meg nem színesedik.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4