Maradékok Sütés nélküli sütemények és kalácsok - maradékokból

Kitűnő kalácsot sikerült sütnie, ennek ellenére  mindenki csak egy szeletet evett belőle, s Ön nem tudja, mit kezdjen a maradékkal? Kár volna kidobni.

A lakodalomi kóstoló süteményei is megmaradtak? Mit kezdjen velük?

Új recepttel kísérletezett, de  valamilyen oknál fogva nem sikerült, s legszívesebben a szemétbe dobná az egészet? Ne tegye!

Egy kis igyekezettel fantasztikus nyalánkságokat készíthet családjának, munkatársainak, barátainak és szomszédainak azokból a süteményekből és kalácsokból, melyek már senkinek sem kellenek.


Régi bevált klasszikus a diós golyócskák

A maradék sütemények és kalácsok felhasználására talán a leghálásabb recept a dióban, kókuszban és csokiban mártogatott golyócskák. Ehhez szinte bármilyen típusú kalács felhasználható. A maradékot alaposan morzsolja el egy tálban, adjon hozzá egy kis rumot, vagy rumaromát (nem szükséges), ha nagyon száraz, nedvesítse meg vízzel, vagy kompót- illetve narancslével. A masszából formáljon golyókat és ezeket hempergesse meg darált dióban, vagy kókuszban.

Ötlet: Fagylaltadagolóval egyforma nagyságú golyókat készíthet.

Sütés nélküli sütemények és kalácsok - maradékokból

Ismeri a cake pops-ot (pálcikás süti)?

A pálcikára szúrt, nyalókát idéző  golyócskák elkészítésének alapelve ugyanaz, mint a diós golyók esetében. Ha gyermekeknek készíti, ne tegyen bele alkoholt. A golyókat formázza kisebbre, szúrja a pálcikára, mártsa be fehér vagy barna olvasztott csokiba és hintse meg apró színes cukrászdíszekkel.

Sütés nélküli sütemények és kalácsok - maradékokból

Fagylaltkehely kivágott díszítése

A fagylaltkehely kiváló dísze lehet a sütiformával kivágott sütemény. Nyomjon tejszínhabot a fagyigombócokra és szúrja bele a pácikára tett kivágott sütidarabot, majd hintse meg apró cukrászdíszítéssel.

Ötlet: Nagyon dekoratív, ha a süteményből szív, vagy egyéb alakzatokat vág ki és ezzel díszíti a fagylaltot.


Sütés nélküli sajttorta receptje

A sajttorta alapjául kitűnően megfelel a muffin, mely már senkinek sem kell, vagy egy félresikerült piskótalap, vagy bármilyen száraz süteménytészta.  

További hozzávalók:

A süteménymaradékot morzsolja el egy tálban és adjon hozzá annyi olvasztott vajat, amennyi elegendő ahhoz, hogy összeálljon. A masszát nyomkodja be egy sütőpapírral bélelt tortaformába és legalább 4 órára tegye a hűtőbe.

A sajtot, habtejszínt alaposan verje fel a cukorral és kenje a tortalapra. Ízlés szerint díszítse gyümölccsel. Éjszakára, de legalább 4 óra hosszat hagyja dermedni a hűtőben.


Piskóta helyett használja fel a maradék kalácsot

A tiramisut már ismeri, de tudje-e, mi a „trifle“? Ez egy hagyományos brit desszert, mely piskótatészta vagy piskóta, krém, gyümölcs és tejszínhab rétegeiből áll. Ehhez pedig éppen a piskóta helyett használhatja fel a maradék süteményt, melyhez ideális a muffin, vagy más töltelék nélküli öntött tészta, esetleg puding. A tésztát vágja fel kisebb darabokra, permetezze meg rummal vagy szörppel és rétegesen helyezze nagyobb poharakba a tésztát, pudingot, gyümölcsöt egészen a pereméig. Tetejére nyomjon tejszínhabot és díszítse ízlése szerint.


Édes lepény reggelire

Annak ellenére, hogy sütés nélküli recepteket ígértünk, ebben a receptben azért van némi hőkezelés. Sütőben sütni viszont nem kell, csak serpenyőben! Az édes lepény hasonló a francia toasthoz és gyors édes reggeliként, vagy tízóraiként ajánljuk az iskolába. Hozzávalók:

száraz kalács- ill. süteménytészta

A tésztalapot morzsolja el, adjon hozzá annyi tojást és tejet, hogy az anyag elég híg legyen ahhoz, hogy egy serpenyőben lepényeket formálhasson belőle. Egyben elég sűrűnek is kell lennie, hogy a lepény megtartsa alakját. Ízesítheti fahéjjal. A kalácsban volt elég cukor, ezért az már nem szükséges. Az édes lepény masszáját szedőkanállal öntse a forró serpenyőbe és mindkét oldalról süsse meg. Tálalhatja almapürével, fagylalttal, édes túrókrémmel, lekvárral, vagy anélkül is ízletes.

Mi legyen a túlérett banánnal? Készítsen belőlük gyors desszertet

A túlérett banánból is érdemes nyalánkságokat varázsolni. Próbálja ki receptjeinket!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása