Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Némelyik zöldfűszer kiválóan kiegészíti az étel íz világát, a másik domináns ízt ad. Szeretne véget vetni a szárított zacskós fűszerek használatának, és létrehozni inkább egy friss növényekkel teli saját fűszerkertet? Mi sem egyszerűbb!
A növények átültetése
Első lépésben néhány fontos dologra lesz szükségünk. Készítsük elő az alábbiakat:
Hogyan készítsük elő a kaspót? Első lépésben szórjuk a kaspó aljára zúzalékot. Elég lesz néhány centiméternyi. Rászórjuk a földet úgy, hogy a kaspó felső szélétől kb. 4–5 cm magasságig legyen. Ültessük be a kiválasztott növényeket, és szórjuk le fakéreggel. A fakéreg miatt a víz a földben marad, nem fog elpárologni.
Gondoskodó ápolás
A növények mindennapos ápolása során ne feledjük, hogy a föld nem száradhat ki. Öntözésnél ügyeljünk arra, hogy a vízsugár ne legyen túl erős. Készítsünk elő erre a célra egy külön palackot, melynek segítségével lassan és finoman lehet a növényeket öntözni. Ha megfelelő edényt és drenázst választunk, nem kell aggódnunk a túlzott vízmennyiség miatt. Időnként ellenőrizzük a levelek és szárak állapotát. A besárgult leveleket rendszeresen távolítsuk el. Ez vonatkozik a kártevőkre is. Csak ne feledjük, hogy ezt nem szabad akkor csinálni, amikor a növény vizes.
Szezon vége
Az egynyári növényeket szezon után a földdel együtt adjuk vissza a természetnek. Az évelő növényeket lakásban is tarthatjuk. Ehhez vállaszunk hűvösebb helyet, például a verandán. Ezzel a néhány egyszerű szabály betartásával, melyeket most leírtunk, minden nap élvezheti majd az ételek különleges ízét és aromáját. Úgyhogy? Ki indul el elsőként a kakukkfűért?