Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Nyűgözzük le vendégeinket a tüzes chilis-paradicsomos, a klasszikus mézes-mustáros vagy a fokhagymás-sörös változattal.
Paradicsomos-chilis szósz
Hozzávalók:
1 db chili paprika
5 dl ketchup
1 ek pizzaszósz
1 ek Worcestershire szósz
3 ek barna cukor
2 ek olívaolaj
1 ek mustár
2 ek víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint folyékony füst, só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A hagymát felkockázzuk, majd a vízzel felöntve egy botmixerrel pürésítjük.
2. Serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, közepes lángon barnára pirítjuk a hagymás pürét.
3. Miután elérte a megfelelő színt, keverd hozzá a többi hozzávalót és gyakori kavargatás mellet 20 percig forrald a szószt.
Rendelje meg a hozzávalókat itt!
Mézes-mustáros szósz
Hozzávalók:
2,5 dl mustár
5 ek barna cukor
3 ek méz
1,5 dl ecet (10%)
0,5 dl víz
2 ek vaj
3 ek szójaszósz
2 tk őrölt színes bors
Elkészítés:
Rendelje meg a hozzávalókat itt!
Fokhagymás-sörös szósz
Hozzávalók:
2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
4 ek barna cukor
1 dl sör (barna)
1 dl savas gyümölcslé (narancs, ananász, vagy alma)
2 evőkanál worcesterchire szósz
5 dl ketchup
Elkészítés:
Rendelje meg a hozzávalókat itt!
Forrás: moksha.hu, nosalty.hu, torzsasztal.com