Tippek és tanácsok Mennyei, házi készítésű BBQ-szószok

Nyűgözzük le vendégeinket a tüzes chilis-paradicsomos, a klasszikus mézes-mustáros vagy a fokhagymás-sörös változattal.

Paradicsomos-chilis szósz

Hozzávalók:

1 db chili paprika

5 dl ketchup
1 ek pizzaszósz

1 ek Worcestershire szósz
3 ek barna cukor
2 ek olívaolaj
1 ek mustár

2 ek víz

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

ízlés szerint folyékony füst, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
1. A hagymát felkockázzuk, majd a vízzel felöntve egy botmixerrel pürésítjük.
2. Serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, közepes lángon barnára pirítjuk a hagymás pürét.
3. Miután elérte a megfelelő színt, keverd hozzá a többi hozzávalót és gyakori kavargatás mellet 20 percig forrald a szószt.

Rendelje meg a hozzávalókat itt!

Mézes-mustáros szósz

Hozzávalók:

2,5 dl mustár

5 ek barna cukor

3 ek méz

1,5 dl ecet (10%)

0,5 dl víz

2 ek vaj

3 ek szójaszósz

2 tk őrölt színes bors

Elkészítés:

  1. A vaj és a szójaszósz kivételével mindent keverjünk össze egy lábasban, és lassú tűzön forralva kevergessük fél órán át.
  2. Adjuk hozzá a többi alapanyagot és kívánt sűrűségtől függően főzzük további 10 percig.

Rendelje meg a hozzávalókat itt!

Fokhagymás-sörös szósz

Hozzávalók:

2 ek étolaj

1 fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1 ek mustár

4 ek barna cukor

1 dl sör (barna)

1 dl savas gyümölcslé (narancs, ananász, vagy alma)

2 evőkanál worcesterchire szósz

5 dl ketchup

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd miután elolvadt a cukor, hozzáadjuk a többi alapanyagot, kivéve a sört.
  3. Takarékon kb. 45 percig főzzük, végül hozzákeverjük a sört és elzárjuk a lángot.

Rendelje meg a hozzávalókat itt!

Forrás: moksha.hu, nosalty.hu, torzsasztal.com

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása