Egészséges életmód Relaxáció Karácsonyi slágertermékek minden korosztálynak

Ha túl drágának találjuk a drónt, még mindig ott vannak a hagyományos távirányítású autók, amit imádni fognak a gyerekeink. A szelfi leáldozóban van, az új trend, ha madártávlatból készítünk fotókat a nyaralásunk helyszínéről. Ám vegyük figyelembe, hogy az olcsóbb és kicsi hobbidrónok nem tudják a levegőbe emelni a minőségi képek készítésére alkalmas nehezebb fényképezőgépet.

Persze az olcsóbb drónokba is építenek már kamerát, de számítsunk rá, hogy e képek minősége sok kívánnivalót hagy maga után. Ugyanakkor az akkumulátor csak 10-20 percet bír, érdemes tehát tartalékakkumulátort beszerezni, plusz elemeket magunknál tartani. A szakemberek azt ajánlják, hogy akkumulátorcsere esetén is pihentessük 2-3 repülés után a motorokat.

Ennek ellenére ezen apró gépek reptetése is jó szórakozás. Kapható tenyérnyi nagyságú rc-drón is, igaz, ezeknek legfeljebb 25-30 méter a hatótávolsága. Nagyobb szélben pedig elsodródhat, ezért ha nem féltjük a bútorokat, először a lakásban próbáljuk ki.

Amennyiben full HD-s felvételeket készítő, nagy hatótávolságú kamerás drónt szeretnék, mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk. Ezek az rc-helikopterek több százezer forintnál kezdőnek, de akár a milliós árat is elérhetik. Viszont több mint 400 méteres távolságra is elrepülnek, sokszor ultrahangos érzékelőkkel vannak felszerelve, hogy kikerüljék az útjukba kerülő falat, fákat.

A speciális drónok a kamerájuknak és a szenzoraiknak köszönhetően a beléjük épített GPS segítségével képesek önállóan is repülni az előre megadott koordináták mentén. Van olyan gép is, amelynek útját virtuális sisak segítségével követhetjük. Bár reptetésük valóban élvezetes, ezek már nem játékszerek, többnyire filmforgatásokhoz, építési területek felméréséhez használják.

Ha idegenkedünk a drónoktól, de a gyerek rádióvezérlésű játékot kért karácsonyra, még mindig beruházhatunk egy rc-autóba. Ezekből a távirányítású autókból sok száz fajta kapható a traktortól a terepjárón át a Forma 1-es gépekig. És a gyerek ugyanúgy fogja élvezni, mint a kontrollert megkaparintó apuka.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!