Hozzávalók

50 dkg finomliszt
dl tej
15 dkg vaj
2 darab tojás
5 dkg porcukor
dkg élesztő
1 darab citrom
20 dkg baracklekvár

Leírás

Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet szitáljuk át, aztán a kovásszal, porcukorral, tojássárgájákkal, olvasztott vajjal, citromhéjjal és sóval ízesítve, dagasszuk meg. Letakarva keleszd, duplájára. Átgyúrva, lisztezett deszkán, kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8 x 8 cm-es négyzetekre. Közepére halmozzunk egy kiskanálnyi lekvárt, tekerjük össze, a végeit az ujjunkkal nyomjuk össze. A maradék margarinnal megkenve, rakjuk a tepsibe. Még egyszer kelesszük meg, majd tegyük előmelegített sütőbe. Süssük szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4