Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dl tej
15 dkg vaj
2 darab tojás sárgája
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
1 darab citrom héja
20 dkg baracklekvár
Leírás
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet szitáljuk át, aztán a kovásszal, porcukorral, tojássárgájákkal, olvasztott vajjal, citromhéjjal és sóval ízesítve, dagasszuk meg. Letakarva keleszd, duplájára. Átgyúrva, lisztezett deszkán, kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8 x 8 cm-es négyzetekre. Közepére halmozzunk egy kiskanálnyi lekvárt, tekerjük össze, a végeit az ujjunkkal nyomjuk össze. A maradék margarinnal megkenve, rakjuk a tepsibe. Még egyszer kelesszük meg, majd tegyük előmelegített sütőbe. Süssük szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4