Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az egészséges étrendet követők körében a zabpehely a hétköznapi étkezés része. Egyre többen és többféle módon használjuk főzéshez ezt az alapanyagot egészben, aprítva vagy lisztszerű állagúra darálva. A népszerű zabkásák és zabkekszek mellett egyre több zabpelyhes süti recept is felfedezhető. A muffin az az édesség, ami a sütéssel ismerkedők első próbálkozásai között szokott szerepelni, illetve akik gyakran sürögnek a konyhában, azok is sokszor választják ezt a gyorsan elkészíthető minitortát. Mivel nagy népszerűségnek örvend ez a sütemény, mi sem hagyhattuk ki a gyűjteményünkből. Egy zabpelyhes muffin recept következik most, amit friss körte kockákkal és egy ropogós morzsával turbóztunk fel. Bár a legtöbbször almás verziókkal találkozhatunk a receptek között, a gyümölcspártiak ne szalasszák el kipróbálni ezt a zabpelyhes körtés muffin receptet sem.
Tippek muffin sütéshez
Tökéletes muffin, de hogyan?
Szerintünk a muffin az egyik legegyszerűbb sütemény, amit kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetnek. Persze, mint a legtöbb sütinél, itt is van pár alapszabály, amiket ha betartunk, a mi konyhánkban is kisülhet a tökéletes muffin! A mi ízlésünk szerint akkor a legfinomabb, ha a teteje kissé ropogós, belseje pedig puha és omlós, tele csupa-csupa finomsággal.
Muffin sütési tippek:
Minden jó sütemény alapja a kiváló minőségű liszt. Bár hagyományosan a legtöbb süteményünk búzafinomliszt felhasználásával készül, bátran próbáljunk ki többféle változatot is a sütésnél. Egyre többen használják például a különböző tejes kiőrlésű liszteket. Süteményeknél érdemes ezt a változatot fele-fele arányban keverni valamilyen finomabbra őrölt liszttel, hogy ne legyen túl tömény a végeredmény. A Tesco széles kínálatában mindenki megtalálhatja saját kedvenceit.