Receptek Desszertek Sütést igénylő Egészséges muffin recept zabpehellyel

Hozzávalók

1 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
2 darab körte
¼ kávéskanál szódabikarbóna
½ kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál
1 kávéskanál őrölt fahéj
¼ pohár porcukor
¼ pohár barna cukor
½ pohár vaj
2 darab tojás
½ pohár natúr joghurt
½ kávéskanál vanília kivonat
½ pohár zabpehely

Elkészítés

1

A friss körtét érdemes egy kicsi megpuhítani mielőtt a sütemény tésztájába rakjuk. Ehhez kockázzuk fel a gyümölcsöt és egy kis kanál vajon süssük kb. 5-8 percig, míg a gyümölcs meg puhul. (Ha konzerv körtével készítjük az ételt, akkor erre a lépésre nincs szükség.)

2

Egy nagy tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit: a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat, porcukrot és a barnacukrot.

3

Egy másik edényben egy habverő segítségével keverjük össze a tojásokat a joghurttal és a vanília kivonattal.

4

Tegyük egy robotgép táljába a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a tojásos joghurtos keveréket, végül pedig adjuk hozzá a puha vajat. A robotgép krémkeverő fejével (levél forma) közepes fokozaton kezdjük el összekeverni a hozzávalókat. Vigyázzunk rá, hogy ne keverjük túl sokáig a tésztát, mert ha így teszünk, sütés után az állaga gumis lesz. Akkor jó, ha a hozzávalók már teljesen elkeveredtek egymással. A vaj ekkor már kissé felhabosodik és teljesen szétoszlik a tésztában. Amint ez bekövetkezett, nincs szükség további keverésre.

5

Ha összeállt a tészta akkor óvatosan egy spatula segítségével forgassuk bele a megpuhított körtét a tésztába. Ha szeretnénk, akkor ezen a ponton tudunk még extra finomságokat hozzáadni a tésztához, pl. magokat vagy csokoládédarabkákat.

6

Tegyünk 1-1 sütőpapírt a muffin forma mélyedéseibe, majd a kikevert tésztával töltsük meg a őket kb. ¾-ig.

7

TIPP: Nincs otthon muffin sütőforma? A sütéséhez elegendő, ha beszerzünk egy vastagabb muffin sütőpapírt, melyet egy tepsire helyezve ugyan úgy ki tudjuk sütni a süteményt.

8

Jöhet a zabpelyhes muffin tetejére a morzsa. Ehhez keverjük össze egy edényben az összes hozzávalót: almalé, puha vaj, liszt, zabpehely, barnacukor és fahéj. Ne próbáljuk meg tejesen összegyúrni, az a jó, ha morzsás állagú marad a tészta.

9

Szórjuk rá a körtés muffin tetejére és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Süssük őket kb. 20-25 percig, amíg szép halványbarna színt nem kapnak. Végezzünk tűpróbát, ha már nem tapad tészta a fogpiszkálóra/ tűre, akkor átsült. Ne süssük nagyon sötétre, könnyen kiszáradhat a sütemény, így figyelni kell, hogy időben kivegyük a sütőből.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4