Finest ír sajtburger lilahagymás chutney-val és házi zsemlével

Elkészítési idő: 20 perc

Adagok: 4


Hozzávalók:

2x330 g Tesco Finest marhahúspogácsa ír marhahúsból

120 g TESCO FINEST West Country Farmhouse Cheddar sajt

40 g rukkola
4 ek TESCO FINEST Lilahagymás Chutney

0,5 tk só
0,5 tk őrölt fekete bors


Házi hamburger zsemle (4 zsemléhez elegendő):

225 g finomliszt

125 ml teljes tej

0,5 tk só

5 g szárított élesztő

20 g cukor

40 g szobahőmérsékletű vaj

+ 1 tojássárgája a zsemlék megkenéséhez

+ 2 ek szezámmag


Fokhagymás aioli:

4 ek majonéz
1 nagy gerezd fokhagyma

1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt pirospaprika


Elkészítése:

  • Készítsük el a zsemlét. Langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, ezután hagyjuk állni legalább 5 percig. Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt. Kezdjük el összeállítani a tésztát, amihez használhatunk konyhai robotgépet is. Kis idő múlva, fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. A tészta akkor kész, ha nem tapad a tál széléhez. Takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk állni legalább 60 percig.
  • Ezután a megkelt tésztát osszuk 4 részre, formázzunk belőle cipókat, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjuk további 20 percig a tepsin kelni. Ezután kenjük meg a felvert tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal, és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig. Hagyjuk kihűlni.
  • Hevítsük fel a grillt. Vegyük ki a marhahúst a csomagolásból, majd helyezzük a felforrósított grillre. Süssük mindkét oldalát 2 és fél percig.
  • Közben készítsük el az aiolit. Keverjük össze egy kis tálban a majonézt, a zúzott fokhagymát, a sót, az őrölt fekete borsot és az őrölt paprikát. Tegyük félre.
  • Sózzuk és borsozzuk a megsült hús mindkét oldalát.
  • Vegyük ki a cheddart a csomagolásból, és vágjunk belőle 4 vastagabb szeletet. Tegyünk egy-egy szeletet minden húsra, majd grillezzük további egy percig. Ha lehetőségünk van rá, fedjük le a grillsütőt, hogy a sajt teljesen szétolvadjon rajta, vagy használjunk flambírozó pisztolyt.
  • Vágjuk félbe a hamburgerzsemlét. Helyezzük a vágott résszel a grillre, és pirítsuk fél percig.
  • Állítsuk össze a hamburgert. Kenjük meg a zsemle mindkét felét egy kis aiolival, tegyünk rá néhány rukkola levelet, rakosgassuk rá a sajtos húst, majd kanalazzunk lilahagymás chutney-t a tetejére. Végül helyezzük rá a zsemle másik felét is.
  • Tálalhatjuk grillezett sültkrumplival. Kínáljunk hozzá TESCO FINEST Prosecco DOC Rosé-t.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!