Receptek Főételek Húsos ételek Rántott mellehúsa, tejszínes gombamártással
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 kanál liszt
1 fej vöröshagyma (pici fej, apróra vágva)
4 szelet sajt (trappista vagy ementáli)
3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 dl tejszín
4 szelet csirkemell (filé)
30 dkg gomba (szeletelve)
10 dkg bacon szalonna
Leírás
Elsőként a csirkemelleket szeleteljük, sózzuk és klopfoljuk. Bepanírozzuk hagyományos módon. Bacon serpenyőbe beletesszük, hadd piruljon. Ha kis zsírt ereszt, mehet rá a hagyma és néha kevergetve, üvegesre pirítjuk. Ezalatt, kis tálkába lisztet és tejszínt csomómentesen hígra felkeverünk. Fűszerezzük erősen, ne sajnáljuk bele a fűszert! Ekkorra kész az üveges hagyma, ezért a gomba megy utána. Ha nem ereszt levet, kis vízzel pótoljuk és lefedjük, hadd puhuljon. Ha a gomba már puha, az előbbi felkevert anyagot ráöntjük. Az egészet kevergetjük és tejszínnel pótoljuk, ha kell. Ha a husi is és a mártás is kész, akkor lehet is tálalni.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4