Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretnénk még mókásabbá tenni a gyerekeknek a gyümölcsleveket? Fagyasszuk jópofa, réteges, gyümölcsös jégkrémmé. Öntsük a kedvenc gyümölcsleveiket pálcikás jégkrémformákba, és fagyasszuk le rétegenként a csíkos hatásért (ízlés szerint friss gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk). A narancs és az erdei gyümölcsök (néhány szeletelt eperrel) színes hatást keltenek, de bátran kísérletezzünk saját rétegezett kombinációkkal is!
Tegyük még frissítőbbé a hűvös gyümölcsleveket azzal, hogy a jégkockákat is gyümölcsléből készítjük! Így olvadás közben sem hígul fel vízzel az ital. Kipróbálhatjuk különböző gyümölcslevek lefagyasztását is, hogy saját keverékeinket alkossuk meg: a rózsaszín grapefruit és az ananász keveréke például ellenállhatatlan: kellemesen fanyar, trópusi csemege!

Ha már van egy tálca gyümölcslé-jégkockánk a fagyasztóban, akkor pillanatok alatt készíthetünk belőle jégkását. Turmixoljuk le a jégkockákat egy erős aprítógépben vagy turmixgépben, és máris kész egy pohár gyümölcsös jégkása – tökéletes felfrissülés egy forró napon! Még látványosabbá tehetjük, ha a különböző ízeket rétegzünk ugyanabba a pohárba. A végén már csak annyit kell eldöntenünk, hogy szívószállal vagy kanállal kívánjuk elfogyasztani...

Hallottál már a Jungle Bird koktélról? Idén nyáron mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen új partikedvenc lesz belőle. Olyan finom trópusi az íze, amilyennek hangzik! Ez a gyönyörű ital fűszeres sötét rumból, Campariból, pikáns lime-ból és rengeteg ananászléből készül. Keverjünk belőle egy nagy adaggal, és hívjuk át a barátokat, családot koccintani!

Az alkoholmentes italok is lehetnek igazán mutatósak, ráadásul a frissen facsart gyümölcslevek tökéletesek a kifinomult nyári mocktailok készítéséhez. Mentalevéllel, jéggel és narancsszeletekkel tálalva ez a trópusi „martini” remek alkoholmentes csavar a klasszikuson. A gyerekeknek pedig kínálhatjuk gyümölcsös fagyiitalként, apróra vágott ananásszal és egy gombóc vaníliafagylalttal.

Sok salátaöntet alapja a citromlé és az olaj, így miért ne próbálnánk ki más friss gyümölcslevek és extra szűz olívaolaj keverékét egy kis változatosságért? Adjunk hozzá ízlés szerint mustárt, ecetet, sót és borsot, hogy finomhangoljuk az ízeket. A gyümölcslében lévő cukrok és savak a húst omlóssá teszik, ezért remekül működnek pácként vagy párolófolyadékként olyan lassan főtt ételekhez, mint a mexikói stílusú, sertéshúsos taco vagy a ragacsos, tépett csirke.

Igen, 150 ml cukrozatlan gyümölcs- vagy zöldséglé, illetve turmix 1 adagnak számít az ajánlott napi 5-ből. Viszont ezek összevonva is legfeljebb 1 adagnak számítanak, tehát ha megiszunk két pohár különböző levet (vagy egy levet és egy smoothie-t), az akkor is csak 1 adagot jelent a napi 5-ből.